Elérhetőségek

Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft.
http://www.tancszinhaz.hu/
1024 Budapest,
Kis Rókus utca 16-20.


Kövess minket!

Nemzeti Táncszínház

National Dance Theatre Non-profit Ltd.

A TÁNCÉ A SZÓ
a Nemzeti Táncszínház tánc-és színházpedagógiai programjai

Fontosak számunkra azok a programok és csatornák, ahol a fiatalok és a táncművészet közötti pozitív érzelmi kapcsolat létrejöhet. A Táncé a Szó tánc- és színházpedagógiai programjai az őszi tanév beköszöntével indulnak. A különböző korosztályokat megszólító tánc-és színházpedagógiai programok között szerepel: beavató program, tánckurzus, táncismereti nap illetve tánc-és színházi nevelési foglalkozások.

 • Az óvódás Beavató Programban a gyerekek félévente három témanap keretében mozgásos játékokkal, táncszínházi kulisszatitokkal, táncelőadásokkal ismerkedhetnek meg. A bérletben szereplő hat táncelőadás az óvodai tanévhez igazodik: három előadás az első félévben, három előadás a tanév második felében látható.
 • A középiskolás Beavató Programot olyan középiskolásoknak ajánljuk, akik többet szeretnének tudni a táncművészetről, szívesen néznének profi és különleges táncelőadásokat, és közelebbről megismerkednének az előadások alkotóival: a hazai táncélet meghatározó koreográfusaival, táncművészeivel. A bérletben szereplő négy táncelőadás az iskolai tanévhez igazodik, két előadás az első félévben, két előadás pedig a tanév második felében látható.
 • A 10. és 11.-es osztályokat szólítja meg a Horda2 című tánc/színházi nevelési foglalkozásunk, ahol alkalmanként egy-egy osztály, aktív részese egy kortárs táncelőadásnak. A Horda2 a Nemzeti Táncszínház, a Káva Kulturális Műhely és a Közép-Európa Táncszínház együttműködésében készült produkció.
 • Az Igaz történet alapján című tánc/ színházi nevelési előadásunk az általános iskolák 6-8. évfolyamosainak készült. A produkció fókuszában egy széthulló család áll (gyerekeit egyedül nevelő anya, útkereső kamaszfiú, szkeptikus kamaszlány és távollevő apa) Az ő történetükön keresztül gondolkodunk közösen, a 12-14 éves résztvevőkkel arról, hogyan őrizze meg az emberségét (és a gyerekségét) valaki egy széthulló családban. Az előadás a Nemzeti Táncszínház, a Káva Kulturális Műhely és a Közép-Európa Táncszínház és a Bethlen Téri Színház közös előadása.
 • Remek társaság, kiváló tánctanárok, intenzív táncórák: ez a Nemzeti Táncszínház népszerű tánckurzusa, a Táncfúzió. Az őszi szünetben három, a nyári szünet elején öt napos aktív táncra hívjuk azokat a tánckedvelő fiatalokat, akik szívesen megismerkednének különféle táncstílusokkal. Oktatóink a hazai táncélet kimagasló táncművészei, kiváló pedagógusai.
Szervezet vezetője:
Ertl Péter ügyvezető igazgató

Működésünk számokban

Szervezet alapításának éve: 2001
Első színházi nevelési program éve: 2007
Eddigi különböző programjaink száma: 4 db
Színházi neveléssel foglalkozók száma: 2 fő
Nevelési program alkalmak száma (előző évad): 43 alkalom
Résztvevők színházi nevelési programjainkon (előző évad): 1141 fő
Elért iskolák száma (előző évad): -

Ezzel is foglalkozunk

 • táncszínház gyerekeknek vagy fiataloknak
 • drámaóra
 • színházpedagógiai projekt gyerekeknek vagy fiataloknak
 • színházpedagógiai program felnőtteknek
 • képzés
 • fesztivál
 • konferencia
Varga Nikoletta
Csoport admin
Színházi nevelési szakember
Kotsis Ágota
Csoport admin
Színházi menedzsment munkatárs