2017. november 7-én 16 és 17 óra között az ENGEDJ BE romantikus vámpírthrillerhez kapcsolódó NÉZŐKÉPZŐ oktatási program bemutatkozó eseménye, amelyen részt vesznek a partnereink, az előadás dramaturgja és a TRIP alapítója, Magács László. Elsősorban pedagógusok és diákok részvételére számítunk – bemutatjuk az előadás különleges helyszínét, bemutatkozik a stáb, valamint a pszichológus szakértő, a gyermekjogi programvezető és a gyermekjogi követek.

 

ENGEDJ BE!

romantikus vámpírthriller Pálfi György rendezésében

A NÉZŐKÉPZŐ társadalmi felelősségvállalás-tevékenységének keretei között – függőség és iskolai erőszak- témakörben

Az előadást követő feldolgozás során a mindennapokhoz szeretnénk olyan megoldókulcsokat adni a fiatalok és a pedagógusok számára, amelyek konkrétan hasznosíthatóak. Meg szeretnénk mutatni, hogy miért lehet fontos a kultúra mindenki számára – nem csupán egy történetet mesélünk el, hanem az életünk részévé tesszük a színdarab üzenetét.

Nem egyszerű színházi előadást mutatunk be egy speciális helyszínen, hanem segítjük az ifjúság felnőtté válását azzal, hogy pszichológusok és gyermekjogi szakértők segítségével, továbbá a színészek, a rendező, illetve az egész stáb bevonásával az előadás által felvetett kérdéseket kibontjuk és elemezzük.

Fizikai bántalmazás, lelki terror, iskolai erőszak kontra szerelem és megbecsülés.

Magány helyett barátság, kiszolgáltatottság helyett bizalom. Egymás fizikai és lelki megnyomorításában a függőség az erőszak reakciója. Képzelt barátaink vagy szerelmeink biztos érzelmi alapot teremthetnek számunkra olyan térben és időben, ahol és amikor másra nem számíthatunk.

Célunk a 14 év feletti korosztálynak megmutatni, hogyan lehetséges függőségeikkel bánni, mit lehet kezdeni függő helyzetekben és mihez vezethet, ha nem nyújtunk segítő kezet társainknak a bajban.

A beszélgetés vezérfonalai az iskolai erőszak / bullying, az ismerkedés és ezen túlmenően a párválasztás / szerelem / párkapcsolat hármasa, végezetül a függőség, amely ezekre a helyzetekre mind jellemző lehet.

A függőségek mögött mindig megoldatlan problémák állnak – olyan külső vagy belső konfliktusok, nehézségek, vagy akár tartósan nehezen viselhető bántalmazás – , amelyekből a függő ilyen módon keres kiutat. A függőség kezelése csak akkor lehet tartós és akkor beszélhetünk sikeres leszokásról, ha az alaphelyzet is megváltozik, amelyből az alany elmenekült és megküzdési eszközöket adunk számára.

16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy az előadás a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz, továbbá a személyiséget károsító erőszakos magatartásmintát mutat be.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

aeffect communications – X Kommunikációs Ügynökség

Hellónyúz

Solt & Társai Ügyvédi Iroda

STÁBLISTA

Írta John Ajvide Lindqvist

Színpadra alkalmazta Jack Thorne

Fordította Szatai Zsófia és Ruttkay Zsófia

Dramaturg Ruttkay Zsófia

Rendező Pálfi György

Rendezőasszisztens Varga Miki

Díszlet Törőcsik Ambrus Jelmez Müller Kata Zene Kovácsovics Dávid Mozgás Papp Zoltán és André Rolland

Eli Szőke Abigél / Béky Zsófia Oskar Kozma Ákos/ Jeney Márton

Hakan Sörös Sándor

Anya Szávai Viktória Apa Vasvári Csaba

Halmberg Quintus Konrád / Kovács Ádám

Avila Bá Szabó Simon / Sütő András

Torkel, Jimmy Lazók Mátyás

Kurt, Jocke, Stefan Molnár Csaba / Kovács Ádám / Sütő András

Jonny Horváth Márk Micke Suri Borisz Jan Varga Miki Bemondó Száraz Dénes

JEGYÁR

Csoportos diákjegy 2400 HUF/fő – 10 fő felett

1 kísérő pedagógus számára térítésmentes – 10 fős csoportonként

Pedagógusoknak Iskolánként 1 fő számára térítésmentes

Teljesárú jegy 5700 HUF 1 – 5. sor és 4900 HUF 6 – 14. sor

IDŐPONTOK

2017. november – december

15 és 19 órai kezdéssel

JELENTKEZÉS

Gink-Miszlivetz Sára – NÉZŐKÉPZŐ / oktatási programvezető

nezokepzo@tripart.hu

+ 36 20 268 3167

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

tripart.hu I facebook.com/tripbudapest I instagram.com/tripbudapest

nezokepzo.hu I facebook.com/nezokepzo I instagram.com/nezokepzo

 

SZINOPSZIS

A tizennégy éves Oskar kissé félszegebb és magának valóbb az átlagnál. Napjai többnyire azzal telnek, hogy próbálja épp bőrrel megúszni iskolatársai terrorját, majd lop egy halom édességet, amivel kárpótolja magát a rengeteg szenvedésért. A válogatott kínzásokról ugyanis senkinek sem mesélhet. Nincs kinek. Szülei elváltak, és mindketten túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy vele foglalkozzanak.

Oskar szomszédjába egy nap egy fura lány, Eli költözik egy idős férfival. Az Oskarral egyidős kislány ugyanolyan különc és magányos, így hamar barátságot kötnek. Oskar életében szép lassan mindennél fontosabbak lesznek az esti találkozások a titokzatos lánnyal. Eli képes megadni neki mindazt a figyelmet, amire vágyik. Vele végre tervezgetni lehet a bosszút, mert felcsillan az esélye, hogy vissza lehet vágni a kegyetlenkedő osztálytársaknak. Sőt, Eli arra is képes, hogy titkon éjszaka besurranjon a fiú szobájába, hogy mellé feküdjön az ágyba.

A két kiszolgáltatott gyermek egymásra utaltsága szinte észrevétlenül szerelemmé válik. Ám ez a szerelem nem két ártatlan kiskamasz érzelmes románca. Eliről ugyanis szépen lassan kiderül, hogy vámpír. A vele élő idős ember pedig nem az apja, hanem az a férfi, aki egy kis kedvességért és néhány jó szóért cserébe napról napra nejlonszatyorba pakolja a kést, a kábító gázt, a tölcsért és a marmonkannát, hogy az erdőben óvatlan járókelőket húzzon fel fejjel lefelé a fára, elvágja a nyakukat, és vérükkel az egyre durvábban követelőző Elit táplálja.

Írd meg vélményed!

Új hozzászólás írásához és a hozzászólások megtekintéséhez be kell lépni.