A Nyitott Kör 2017. augusztus 25-én és 26-án első alkalommal rendezi meg a budapesti Jurányi Házban a Nyitott Szemek Fesztivált, amelyen a 2017-18-as évadban elérhető színházi nevelési előadások és színházpedagógiai programok mutatkoznak be az érdeklődő pedagógusok előtt. A mustrán 14 jelentős budapesti társulat programjait ismerhetik meg.

A színházi nevelés több mint 25 éve kezdett kibontakozni Magyarországon, de máig nagyon sok iskolában nem ismert a módszer és az abban rejlő lehetőségek. Az első Nyitott Szemek Fesztivál célja a Közép-magyarországi régió óvodapedagógusainak, tanítóinak és tanárainak lehetőséget teremteni arra, hogy találkozzanak a térségben aktív színházi nevelési előadásokat illetve színházpedagógiai programokat létrehozó műhelyekkel, megismerjék futó előadásaikat, és ezen keresztül átfogó képet kapjanak a módszer lényegéről. A mustrán a szervező Nyitott Kör mellett képviselteti magát: az AppArt, a Bohócok a Láthatáron Csoport, a Budapest Bábszínház, a Detectivity project, a FAQ Társulat, a Fórum Társulat, az InSite Drama, a Katona József Színház Behívó programja, a Káva Kulturális Műhely, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, a Simorág TánCirkusz, a SÍN Pordukció, a Trainingspot Társulat és a Tünet Együttes.

A fesztivál három blokkban zajlik majd, blokkonként három teremben, korosztályonkénti felosztásban. Egy-egy termet töltenek majd meg az óvodás-és általános iskola alsó tagozatosainak, a felsős korosztálynak, valamint a középiskolásoknak szánt programok.

A bemutatkozó 14 szervezet összesen 12 óvodásoknak és általános iskolai alsó tagozatosoknak szóló, 14 felső tagozatosoknak szóló és több mint 25 középiskolásoknak szánt színházi nevelési előadásról és színházpedagógiai programról fog információkat nyújtani.

A szakmai beszélgetéseket korcsoportonként Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház Játszószínházának művészeti vezetője; Hudáky Rita, a Magyartanárok Egyesületének képviselője; és Cziboly Ádám, az InSite Drama egyik alapító tagja moderálják.

A részletes program itt megtekinthető: http://nyitottkor.hu/nyitott-szemek/

A fesztiválon elsősorban pedagógusok jelenlétére számítanak, de minden érdeklődőt szerettel várnak. A résztvevő pedagógusoknak igény szerint igazolást állítanak ki a jelenlétükről.

A programon a részvétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni 2017. augusztus 24-én 12.00 óráig lehet az alábbi linken:

http://nyitottkor.hu/nyitott-szemek/

Írd meg vélményed!

Új hozzászólás írásához és a hozzászólások megtekintéséhez be kell lépni.