2018-ban újra SZEMPONTVÁLTÓ

A budapesti Katona József Színház 2017 januárjától színházi nevelési beszélgetés-sorozatot indított Szempontváltó címen.

Célunk, hogy új lendületet adjunk a színházi neveléshez kapcsolódó szakmai diskurzusoknak, egyúttal elősegítsük, hogy új szempontok mentén beszélgethessünk az előadásokról, terminológiáról, elemzési kérdésekről, stb. Kiemelten szeretnénk foglalkozni a szakírói-kritikai megközelítés lehetőségeivel és nehézségeivel, valamint azzal, hogy az egyes programok hol helyezkednek el a színházi/pedagógiai skálán.

Minden alkalommal egy-egy előadást, komplex színházi nevelési programot helyezünk a moderált beszélgetés fókuszába, amelyet szeretnénk nyitottá, a kérdések és szempontok ütköztetésének hasznos fórumává tenni.

A soron következő beszélgetésen az Örkény István Színház IRAM – Ifjúsági Részleg programja, a Hamlethez kapcsolódó előkészítő foglalkozás kerül majd középpontba.

A Szempontváltó soron következő eseménye január 23-án, kedden délután 17:00 órától lesz az Örkény István Színház Stúdiójában. (1075 Bp., Asbóth u. 22.)

A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket az edu@katonaszinhaz.hu címen várjuk. (A programot a Katona József Színház – Behívó szervezi.)

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Végh Ildikó, Vági Eszter, Szendrey Gitta

Írd meg vélményed!

Új hozzászólás írásához és a hozzászólások megtekintéséhez be kell lépni.