Merj beszélni róla! – Feldolgozó foglalkozás a Széttépve című előadáshoz

Színházi szakemberek összbenyomása: 
Még nem érkezett értékelés.

Ajánlások
x
Pedagógusok:
Még nem értékelték.
x
Résztvevők:
Még nem értékelték.

Merj beszélni róla! – Feldolgozó foglalkozás a Széttépve című előadáshoz

Orlai Produkciós Iroda Extra

A Széttépve című előadáshoz kínálunk olyan felkészítő és feldolgozó színházpedagógiai foglalkozást, amely a fiatalok nyelvén járja körbe a függőség témáját. Mivel ez a téma igen fontos a középiskolások életében és mindenképp kell, hogy essen róla szó az iskolában, így a program az etika és az osztályfőnöki órákhoz is kapcsolódhat. A foglalkozást, melyet mindig külön az osztálynak tartunk, 7-8. évfolyamtól ajánljuk.
Elérhető

A program osztályterembe, iskolai térbe utaztatható
A programra egy osztály vagy egy közösség diákjait várjuk

A program fő pedagógiai célja

  • Prevenciós célú

Kapcsolattartó(k)

  • Nagy Zsombor
  • Csikász Ágnes

Térítés

Kedvencekhez adom Jelentkezem a programra Program értékelése
A foglaláshoz be kell lépni

Mi történik a programon?

A felkészítő foglalkozás célja a ráhangolás. A foglalkozást fiatal színházpedagógusok vezetik, drámajátékokból, beszélgetésekből, kreatív színházi gyakorlatokból épül fel. A játékos gyakorlatok a diákokat közös gondolkodásra és együttműködésre ösztönzik. Az interaktív játékok kíváncsiságot keltenek az előadás által felvetett témák iránt, a diákok az előadásban használt színházi kifejezésmódokkal kísérletezhetnek. Az előzetes élmények elmélyítik a későbbi színházi élményt, személyes kapcsolódási pontokat és összefüggéseket kínálnak.

A 45 perces moderált feldolgozó beszélgetést – amit szintén előre egyeztetett időpontban és helyszínen tartunk – kreatív formák teszik még izgalmasabbá, ezek segítségével a diákok megoszthatják egymással gondolataikat, megvitathatják az előadás által felvetett kérdéseket. A beszélgetés során az előadás hatásával és az alkotói szándékokkal is ismerkedünk.

A színházi előadás a hozzá kapcsolódó foglalkozásokkal olyan közösségi fórumot kínál a diákoknak, ahol nyílt, elfogadó légkörben vitathatják meg, hogy miként látják a különböző függőségek szerepét az életben. A közös tapasztalás segít abban, hogy tudatos viszonyt alakítsanak ki e meghatározó jelenséggel, megismerjék működési módját; a döntések, a sodródás, a félelmek, az öröm és az illúzió szerepét ebben.


A program részletei

Résztvevői kör

  • A programra egy osztály vagy egy közösség diákjait várjuk

Résztvevők aktivitása

  • A központi problémáról gondolkodhatnak
  • Beszélgetésben vehetnek részt

Alkalmak

A program pedagógiai jellemzői

A program fő pedagógiai célja

  • Prevenciós célú

Hogyan értékeled a programot? Oszd meg a tapasztalataidat!

A program értékléséhez és a hozzászólások megtekintéséhez be kell lépni.