Elérhetőségek

Budapest Táncszínházért Alapítvány DEPO stúdió
http://www.budapestdancetheatre.hu/
1097 Budapest,
Koppány utca 15.


Kövess minket!

Budapest Táncszínház

Budapest Dance Theatre DEPO studio

A táncművészet népszerűsítésének érdekében tartandó beavató jellegű színházélmények létrehozása régóta a Budapest Táncszínház tevékenységének fókuszában áll. A tánc mint mozgásforma megismertetése majd megszerettetése igen komoly életstílus formáló hatással is bír. A test és a lélek folyamatos karbantartására szolgáló tevékenység példaként szolgál a fiatalság számára, az egészségre való nevelés mellett a kultúra (táncművészet nonverbális világa, a klasszikus zene) közvetítése elengedhetetlen fontosságú küldetésünk.
Előadásainkon DEPO Stúdió színházunkban is beavató jellegű színház-élményt kínálunk nézőinknek, gyermek előadásainkat már óvodáskortól ajánljuk közönségünknek.
Az utóbbi években született szépirodalmi ihletettségű előadásainkban (Kislányom, Anne Frank és 100 év magány) a próza és tánc közösen alkot egyedi színházélményt. A színészi játékban megnyilvánuló szöveg és a modern táncművészet mozdulatvilága egymás mellett érvényesül. Előadásaink közreműködői Kerekes Éva Jászai-díjas, illetve Gálffi László Kossuth-díjas színművészek.
A társulat művészeti vezetőjének, Sághy Alexandrának Csehov:Három nővér című előadása 2019-ben elnyerte az Évad legjobb alkotója díjat a Magyar Táncszövetségtől. Ezen előadásunk is látható stúdiószínházunk műsorán.

Szervezet vezetője:
Földi Béla

Működésünk számokban

Szervezet alapításának éve: 1991
Első színházi nevelési program éve: 2016
Eddigi különböző programjaink száma: 5 db
Színházi neveléssel foglalkozók száma: 2 fő
Nevelési program alkalmak száma (előző évad): 5 alkalom
Résztvevők színházi nevelési programjainkon (előző évad): 50 fő
Elért iskolák száma (előző évad): 5 db

Ezzel is foglalkozunk

  • táncszínház gyerekeknek vagy fiataloknak
  • színházpedagógiai projekt gyerekeknek vagy fiataloknak
  • színházpedagógiai program felnőtteknek
  • képzés
  • fesztivál

A Budapest Táncszínház évente megrendezi nyári nemzetközi tánckurzusát és fesztiválját immáron 16 éve. Egyedülálló módon ezen a 3 hétig tartó rendezvényen a hazai táncos szakma egész keresztmetszete megtalálható, az operától a kortársig.
A Budapest Táncszínház jelentős oktatói munkát is folytat. A táncosok rendszeres mindennapi tréningjét Földi Béla, az együttes művészeti igazgatója tartja. Tanfolyamrendszerben világhírű mesterek dolgoznak az együttessel. A sokoldalú képzés magába foglal klasszikus balett, modern jazz, európai modern, limón, cunningham, contact, release és kortárs technikákat.
Éves viszonylatban átlag 50 darabot teljesít; gyermek-, ifjúsági – beavató táncszínházi, és felnőtt előadásokat. Vidéki színházakban történő játszások mellett alternatív helyeken is készít projekteket (pl. Műcsarnok, Nemzeti Múzeum, Történeti Múzeum, Nemzeti Galéria). Nagynevű nemzetközi fesztiválokon és színházakban is szerepel Európa-szerte.

Lelkes-Sághy Erzsébet
Csoport admin
Színházi menedzsment munkatárs