Elérhetőségek

Egri Kulturális és Művészeti Központ
http://ekmkeger.hu/
3300 Eger,
Bartók Béla tér 6.


Kövess minket!

Eger – Kulturális Központ

Cultural and Art Centre of Eger

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ, Eger város egyik legnagyobb közhasznú, kulturális tevékenységet végző intézménye. Feladatunk a magyar örökség, a magyar történelmi, kulturális, művelődéstörténeti, szellemi, tárgyi értékek felkutatása, felszínre hozása, a mai korban való újrafogalmazása, átélhetővé tétele a ma embere számára.

Rendezvényeink célja az egyetemes, a nemzeti és a nemzetiségi, kisebbségi kultúra értékeinek megismertetése, az ünnepek kultúrájának gondozása, a hagyományápolás, valamint az egyéni vagy csoportos szabadidőtöltést szolgáló, művelődési célú és szórakoztató tevékenységek biztosítása. Formáit tekintve, intézményünk palettája sokszínű: színházi előadások, irodalmi összeállítások, színházi nevelési programok, különféle zenei programok, zenei nevelés, táncszínházi előadások különböző műfajokban, bemutatók, fesztiválok.

A megvalósítás tekintetében céljaink:

– Módszertani nevelés, a jövő közönségének a nevelése;

– Minőségi kultúraközvetítés, magas művészi értéket, kulturális tartalmat képviselő rendezvények létrehívása, egyedi produkciók bemutatása;

– A magas kultúra minél szélesebb réteghez való eljuttatása, a gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal való megismertetése;

– Minőségi szórakoztatás, az állandó rendezvények folyamatos tartalmi, formai, módszerbeli megújítása.

Rendkívül fontosnak tartjuk a drámapedagógiai és színházi nevelési programokat, mivel a kulturális intézmények (közművelődési, művészeti intézmények) képesek olyan célok elérésére, melyekre az oktatási intézményrendszer nem vállalkozhat. A művészetpedagógiai programok segítik a közoktatási rendszer hatékonyságának javítását az iskolai igényekhez, tantervekhez illeszkedő kompetenciafejlesztő programsorozatokkal. Ilyenek az EKMK által szervezett mese,- drámapedagógiai és színházi nevelési foglalkozások.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ együttműködő partnerei a Harlekin Bábszínház és az Insite Drama csoport.

Szervezet vezetője:
Kiss Renáta

Működésünk számokban

Szervezet alapításának éve: 2008
Első színházi nevelési program éve: 2009
Eddigi különböző programjaink száma: 30 db
Színházi neveléssel foglalkozók száma: 2 fő
Nevelési program alkalmak száma (előző évad): 15 alkalom
Résztvevők színházi nevelési programjainkon (előző évad): 412 fő
Elért iskolák száma (előző évad): 12 db
Kiss Renáta
Elsődleges csoport admin
Kiss Renáta
Színházi nevelési szakember