Elérhetőségek

k2 Színház Alapítvány
https://k2szinhaz.hu/
8617 Kőröshegy,
Petőfi Sándor utca 73.


Kövess minket!

k2 Színház

A k2 Színház egy ambiciózus fiatal alkotókból álló társulat, legalapvetőbb célja a társadalmi folyamatokra való reflektálás a színház nyelvén. Egy-egy előadást mindig az éppen aktuális kérdésfeltevéseik hívnak életre. Ahogyan a világ is körülöttük, ők is folyamatos mozgásban vannak. Előadásaink létrehozása során nagy szerep jut az improvizációnak, az önálló szövegalkotásnak, az eredeti irodalmi alapanyag radikális átírásának, egyszóval a kísérletező műhelymunkának.

A k2 Színház színházi nevelési programja szakmai tevékenység bemutatása

Fontos számunkra a komplex személyiségformálás, az önismeret fejlesztése, a tehetség felismerése és felismertetése, az erős oldalak mélyítése. A színjátszás drámapedagógiai lehetőségeit szeretnénk kihasználni. Fontos, hogy a gyermekek személyisége, önismerete jelentős mértékben fejlődjön, megtalálják saját hangjukat, képességeikkel jobban tisztába kerüljenek, empátiájuk a társaik iránt megerősödjön, elfogadóbbá váljanak, ugyanakkor hitelesek maradjanak, önbizalmuk, lelki egészségük növekedjen.

Az idei és az előző évadhoz hasonlóan a következőkben is nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a középiskolai korosztályra. Eddigi tapasztalataink alapján (drámatábor, iskolai fellépések, beszélgetések, workshop) kifejezetten nyitottak és érdeklődőek előadásaink iránt, de sok esetben egy-egy új projektünk nem jut el hozzájuk. Ennek érdekében hoztuk létre új tantermi színházi előadásainkat magyar irodalmi klasszikusokból, és folyamatosan visszük őket a tanulókhoz.

Szemben a színházi térrel, egy tanteremben sokkal oldottabbak, hiszen ez a saját közegük, ahol otthonosan mozognak, ezáltal sokkal könnyebb őket bevonni a „játékba”. Játék alatt nem kierőszakolt interaktivitást értünk, azt szeretnénk, hogyha nem klasszikus néző-előadó kapcsolat jönne létre, hanem velünk együtt utaznának ők is. Ha ebben a közegben képesek vagyunk bebizonyítani számukra, hogy a színház nem egy poros intézmény és, hogy az általuk olvasott kötelezők sokkal több mondanivalót rejtenek magukban.

Szervezet vezetője:
Benkó Bence, Fábián Péter

Működésünk számokban

Szervezet alapításának éve: 2010
Első színházi nevelési program éve: 2017
Eddigi különböző programjaink száma: 3 db
Színházi neveléssel foglalkozók száma: 5 fő
Nevelési program alkalmak száma (előző évad): 53 alkalom
Résztvevők színházi nevelési programjainkon (előző évad): 1150 fő
Elért iskolák száma (előző évad): -

Ezzel is foglalkozunk

  • színházi előadások gyerekeknek vagy fiataloknak
  • színházpedagógiai projekt gyerekeknek vagy fiataloknak
  • tábor
Még nincsenek tagok.