Elérhetőségek

Mesebolt Bábszínház
https://www.meseboltbabszinhaz.hu
9700 Szombathely,
Ady tér 5.


Kövess minket!

Mesebolt Bábszínház

Mesebolt Puppet Theatre

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház 20 évvel ezelőtt, 1995-ben kezdte meg működését. Társulatunk az elmúlt két évtizedben jelentős szakmai- és közönségsikert aratott. Táncol a Hold című, Weöres Sándor műveiből készült előadásunkat 1999-ben UNIMA diplomával jutalmazta a XII. Békéscsabai Nemzetközi Bábfesztivál zsűrije. Amália című produkciónk 2009-ben elnyerte az V. Gyermekszínházi Szemle fődíját, az ASSITEJ Magyar Központja által alapított Üveghegy-díjat és az Oktatási és Kulturális Minisztérium díját is.
2011. májusában A legkisebb boszorkány c. előadásunkat a 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle zsűrije a műfaj kimagasló produkciójának járó diplomával jutalmazta, és elnyerte a Fidelio különdíját is. Két évvel később három,  Madarak voltunk,  Tá-Ti-Ti és a Ziránó Színházzal közös Pinokkió című előadásunk érdemelte ki ezt a diplomát.
A Magyarországi Bábszínházak Találkozóján rendszerint vastaps övezi előadásainkat. 2013 májusában, a XI. találkozón a Magyar Bábművészek Szövetsége újító törekvéseiért és magas színvonalú előadásaiért különdíjjal jutalmazta a Meseboltot, melyet a Madarak voltunk c. produkciónkkal, ill. a felnőtt közönségnek ajánlott Akárki c. moralitásjátékunkkal érdemeltünk ki.
2014-ben Tíz emelet boldogság című, a Budapest Bábszínházzal közösen készített előadásunkban nyújtott alakításáért Hannus Zoltán kapta ezt a díjat. 2014-ben a VII. kaposvári Nemzetközi ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléjának versenyprogramjában szerepelt Vitéz László játékunk. A szakmai zsűri döntése értelmében színházunk igazgatója, az előadás rendezője, Kovács Géza vehette át a Kemény Henrik-díjat,
melyet első alkalommal ítéltek oda.
Ugyancsak tavaly, a szlovákiai Körmöcbánya Nemzetközi Színházi Fesztiválján Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése című felnőtteknek szóló passiójátékunk elnyerte a legjobb drámai produkciónak járó Arany Gúnár-díjat.Repertoárunkon jelenleg 24 előadásból áll: ezek között egyaránt szerepel óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló, de ifjúsági, és felnőtt előadás is, s nem hagyhatjuk ki a legkisebbeket sem: nekik szólnak  pöttöm színházi játékaink.
Szombathelyen és Vas megye városaiban bábszínházi bérletben és matiné előadásokon, nagyrendezvényeken láthat minket a  közönség, de természetesen rendszeresen kapunk meghívást az ország egyéb területeiről, s  a hazai találkozók mellett 3-4 külföldi fesztiválra is eljutunk. Egy évben 330-360 előadást játsszunk, melyeket összesen 35-40.000 gyermek és felnőtt lát.

Szervezet vezetője:
Kovács Géza igazgató

Működésünk számokban

Szervezet alapításának éve: 1995
Első színházi nevelési program éve: 2013
Eddigi különböző programjaink száma: 14 db
Színházi neveléssel foglalkozók száma: 7 fő
Nevelési program alkalmak száma (előző évad): 134 alkalom
Résztvevők színházi nevelési programjainkon (előző évad): 5082 fő
Elért iskolák száma (előző évad): -

Ezzel is foglalkozunk

  • színházi előadások gyerekeknek vagy fiataloknak
  • bábszínház gyerekeknek vagy fiataloknak
  • csecsemőszínház
  • színházpedagógiai projekt gyerekeknek vagy fiataloknak
Mesebolt Bábszínház
Csoport admin
Színházi alkotó