ARCHÍV – “Használati útmutató”

A szinhazineveles.hu-t is kiadó InSite Drama egyeztetés-sorozatot kezdeményezett a színházi nevelési és színházpedagógiai programok kapcsán széleskörű konszenzushoz közelítő (1) terminológia, (2) minősítési rendszer és (3) stratégia kialakítására. A teljes egyeztetési folyamatról bővebben ide kattintva olvashatsz.

A véleményezéshez, illetve a vélemények megjelenítéséhez regisztrálnod kell / be kell jelentkezned (jobb felső sarok). Amennyiben a regisztráció során segítségre lenne szükséged, kérjük, írj az adminisztrator@szinhazineveles.hu e-mail címre, és kollégáink rövid időn belül készéséggel segítenek.

Lehetőséged van mások véleményeinek megválaszolására és újabb vélemények közzétételére is. Mások véleményeire a “Válasz” gomb megnyomásával válaszolhatsz, ilyenkor a rendszer a hozzászólásodat az előző alá szerkeszti be.

A vélemény közzététel után még 15 percig szerkeszthető, ezt követően már nem.

A hüvelykujj ikonokkal jelezheted, ha egy véleménnyel egyetértesz, ill. ha nem értesz egyet.

Jelen egyeztetési folyamattal kísérletet teszünk arra, hogy sok szakmabeli bevonásával közös ügyeink mentén érdemi, konstruktív és szakmai vitát folytassunk. Mivel ezen a területen valamennyien új utakat járunk, kérjük, konstruktív hozzászólásokkal segítsd a párbeszédet, melyhez az alábbi javaslatokat tesszük.

  • Kérjük, hogy minél pontosabb, akár szövegszerű kiegészítési vagy módosítási javaslatokat fogalmazz meg. Lehetőség szerint módosítási javaslataidat támaszd alá érvekkel.
  • Ahol egy szövegrész törlését javaslod, ugyancsak kérjük, hogy érvekkel támaszd azt alá.
  • Amennyiben kérdést teszel fel, kérjük, hogy az minél objektívebb és szakmaibb legyen, ami szakmai érvek ütköztetése előtt nyitja meg az utat.
  • Kérjük, hogy amennyiben egy adott kérdés, módosítási javaslat kapcsán vita alakul ki, a vita során tényekkel és érvekkel próbáljuk meggyőzni egymást.

Amit szeretnénk kérni, hogy igyekezzünk elkerülni:

  • Alternatíva, konkrét módosítási javaslat nélkül a szövegek teljes egészének elutasítását. A megszülető javaslatokhoz mindenki saját döntéséből önkéntesen csatlakozik majd.
  • A szövegnek, az előterjesztőknek, a vitapartner személyének vagy szervezetének negatív jelzőkkel leminősítését.
  • Szervezetünk vagy programjaink reklámozását – ilyen célú közleményeket a vita alatt és után is örömmel tesz közzé a szinhazineveles.hu a Hírek között (kérjük ezeket a szerkeszto@szinhazineveles.hu címre küldeni).

Mind a javaslatok előterjesztői, mind a szinhazineveles.hu szerkesztői és adminisztrátorai a szakmában ismert személyek. Nem moderátorként, hanem szakmabeliként szeretnénk mi is részt venni az egyeztetésben. Köszönjük mindenkinek, hogy betartja ezeket az irányelveket.

Az oldalon található szövegek szerzői jogvédelem alatt állnak, másolásuk a vonatkozó törvények értelmében szigorúan tilos.

 

Köszönettel,

Cziboly Ádám, InSite Drama

az egyeztetési folyamat koordinátora

Szakmai hozzászólások

A szakmai hozzászólások megtekintéséhez és új hozzászólás írásához be kell lépni.