Elérhetőségek

Kompánia Színházi Társulat
http://www.kompaniastudio.eu
2092 Budakeszi,
Székely u. 39.


Kövess minket!

Kompánia

A Kompánia Színházi Műhely 2001–ben alakult, jelentős gyerek és ifjúsági színházi sikereket elért nyitott szellemiségű aktív alkotók közösségeként. Célunk egy olyan állandó társulat  fenntartása, melynek feladata az, hogy a művészet, a színház eszközeivel keressen olyan kérdéseket és válaszokat, melyekkel értelmezhetőbbé válik a világhoz fűződő személyes viszonyunk. Művészetünk a hagyományokból táplálkozik, az egyedit, a hiteleset és autentikusat kutatjuk. Egyenrangúnak, és egymás számára inspirálónak gondoljuk a különböző művészeti ágakat: színház, tánc, zene, képzőművészet, vizuális művészetek. Ezek szintézisére törekszünk. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy gondolatainkat, módszereinket, tudásunkat és eredményeinket megosszuk itthon és külföldön egyaránt. Elkötelezetten hiszünk abban, hogy szociális környezetünk aktív részesei és alakítói lehetünk. Olyan társadalmilag hasznos csomópont kívánunk lenni, mely összművészeti adottságai révén olyan rétegeket is a minőségi színház köré tud vonzani, melyek ritkán látogatnak előadásokat. Képesnek kell lennünk egy közvetlen embertől emberig terjedő kommunikációs csatorna létrehozására. Kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetünk a pedagógiára, a világra való nyitottság átadására.

Munkánkat olyan többdimenziós gondolkodásmód jellemzi, amely alapjaiban épít társművészetek bevonására. Témáink valódi megragadásához szükségszerűen át kell lépnünk a szigorú értelemben vett műfaji határokat. Ahogyan életünk jelenségeire is ösztönösen sokféleképpen reagálunk, eképpen alkotásainkat sem szorítjuk egyetlen műfaj, vagy kulturális terület keretei közé. Feladatainkat négy fő csoportra osztjuk:

1. Back to Babylon Nemzetközi Stúdió működtetése
2. Egy eredeténél fogva komplex színházi nyelv kidolgozása
3. Gyermek és ifjúsági projektek létrehozása
4. Összművészeti fesztiválok szervezése

Szervezet vezetője:
Lukács László

Működésünk számokban

Szervezet alapításának éve: 2001
Első színházi nevelési program éve: 2001
Eddigi különböző programjaink száma: 1 db
Színházi neveléssel foglalkozók száma: 1 fő
Nevelési program alkalmak száma (előző évad): 1 alkalom
Résztvevők színházi nevelési programjainkon (előző évad): 1 fő
Elért iskolák száma (előző évad): -

Ezzel is foglalkozunk

  • színházi előadások gyerekeknek vagy fiataloknak
  • táncszínház gyerekeknek vagy fiataloknak
  • színjátszó csoport
  • drámaóra
  • tábor
  • fesztivál

Programjaink

Elérhető
Változások, válságok kezelése; család....
1-4. évfolyam
Elérhető
A Sári, Samu és a Titkok című foglalkozás az általános iskola alsó tagozatos korosztályának szól, az álmaink fontosságáról, Andrus Kivirähk észt író történetén keresztül. Birka úr elhanyagolta gyermekkori álmát, a...
Mayer Zita
Elsődleges csoport admin
Mayer Zita
Színházi nevelési szakember